•  

  Skidalliansen

  Vinterparadiset i Åkulla, de 3 meter breda och 3,2 kilometer långa elbelysta dubbelspåret har konstsnö tack vare snökanoner så längdskidåkning finns hela vintern så fort temperaturen tillåter, som underhålles av Skidalliansen.

 •  

  Torget och stadskärnan

  Hitta hit Varbergs torg är vida känt som ett av Sveriges största till ytan, med diverse torghandlare från hela Västsverige. Här handlar du allt från grönsaker och blommor till hantverk och kläder. I ett rutsystem från torget strålar gatorna med små unika butiker. Varbergs stadskärna är känd för sin fina Read more [...]

 • Tåg

  Tåg. Öresundstågen mot Göteborg och Malmö, (SJ) och Västtrafik (Borås), tåget trafikerar Göteborgs och Köpenhamn centralstation med goda kommunikationer. Restiden med tåg från Göteborg är strax under 45 minuter, Köpenhamn från cirka 3,5 timmar och Stockholm från cirka 4 timmar. Alla tåg ankommer till Varberg centralstation som ligger mitt i centrum.

 • Buss

  Buss. I anslutning till centralstationen ligger Bussterminalen där långfärds- och expressbussar som Swebus, Nettbus och Bus4you. Terminalen trafikeras också av Hallandstrafikens bussar för resor i närområdet och kopplar samman Varberg med Kungsbacka och Falkenberg.

 • Bil till Varberg

  Europavägarna E6 och E20 passera öster om Varberg, vilket gör det lätt att anlända med bil. Centrala Varberg tillämpar fri parkering med p-skiva. Det finns gott om parkeringar i Varberg – både i P-hus och längs gatorna. Varberg en central pärla mitt i Halland, centrum av Västkusten, mitt mellan Oslo, Köpenhamn och Stockholm. de är enkelt att ta sig hit och lätt att ta sig till andra städer eller kontinenten direkt från Varberg. Köpenhamn 2,5 timmar med bil, Grenå 4,5 timmar med färja, Helsingborg 1,5 timma med bil, Göteborg 55 minuter med bil, Oslo 3,5 timmar med bil, Stockholm 5 timmar med bil

 • Flyg

  Landvetter (GOT) ligger cirka 9 mil norr om Varberg och trafikeras av både inrikes- och utrikesflyg. Halmstad flygplats: 70 km, ca 1 timme med bil. Köpenhamn (COP) med tåg direkt till centrum av Varberg. De fjärde alternativet är att använda Varbergsflygfält på Getterön.

 • Färja, båt och kryssning

  Stena Line trafikerar färjelinjerna från Varberg till Grenå. Danmarksterminalen ligger närmare centrum, vid Hamnplatsen i centrum. Besökare som kommer i fritidsbåt kan välja mellan tre gästhamnar – en centralt belägen vid hamnplan, en på Getterön och en i Träslövsläge söder om centrum och Apelviken. I skärgården och längs hela västkusten finns gott om gästhamnar att välja bland.

 • Varbergs Historia

  VARBERGS STADS HISTORIA Orten Getakärr, belägen 1 km norr om Varbergs nuvarande torg, är känd från dokument redan år 1062 FLERA HANDELSPLATSER UNDER MEDELTID Nyligen har arkeologer funnit den exakta platsen för denna köpstad. Bebyggelse och hantverk har funnits där troligen från 1100-talet in på 1400-talet. Två skepp daterade till 1100-talets slut har Read more [...]

 • Turistinformationen Varberg

  Turistinformationen i Varberg är en auktoriserad turistinformation. Till Varbergs turistinformation kan du vända dig om du vill ha allmänna turisttips och broschyrer från besöksmål i våra omgivningar, i Halland och de mest besökta områdena i Sverige. Turistbyrån säljer biljetter till lokala arrangemang har en stadskarta och sommarmagasin med praktisk information om Varberg samt är utgivare flertalet säsongspublikationer.