•  

  Skidalliansen

  Vinterparadiset i Åkulla, de 3 meter breda och 3,2 kilometer långa elbelysta dubbelspåret har konstsnö tack vare snökanoner så längdskidåkning finns hela vintern så fort temperaturen tillåter, som underhålles av Skidalliansen.

 •  

  Torget och stadskärnan

  Hitta hit Varbergs torg är vida känt som ett av Sveriges största till ytan, med diverse torghandlare från hela Västsverige. Här handlar du allt från grönsaker och blommor till hantverk och kläder. I ett rutsystem från torget strålar gatorna med små unika butiker. Varbergs stadskärna är känd för sin fina Read more [...]

 • Korndals gård

  Korndals gård är fridfullt beläget längs den vackra Dagsåsvägen. Ett besök här är en upplevelse för hela familjen. Här finns mycket för för barnfamiljen bl.a. ponnyridning, hinderbana, lek och pysselhörna i serveringen. På och runt gården finns även ett flertal djur att titta på och klappa. För er som vill ta en promenad eller cykeltur i skogen finns det gott om vägar och stigar som de kan tipsa om efter ert besök.

 • Hamnmagasinet

  Mitt i Varbergs sommarhjärta, området kring hamnen, Societeten, och fästningen ligger Hamnmagasinet, ett varsamt renoverat kulturhus byggt 1874 då den halländska havreexporten till England tog fart. Idag är det ett centrum för konst med utställningar året om i Konsthallen, silversmedja, glashytta och keramiker med försäljning och öppna verkstäder (grafikverkstad) i översta planet.

 • Derome Trä och nostalgimuseum

  Derome Trä- & Nostalgi Museum har Sveriges största samling av äldre träbearbetningsredskap och största igångvarande ånglokomobil. Här finns en samling på omkring 5.000 handverktyg och 200 större och mindre maskiner. Museet är hela 320 kvm och innehåller en cafeteria för ca 75 personer med utsikt över området. I cafeterian serveras både lunch och fika. Museet inehåller även en nostalgi-avdelning med saker som fanns i hemmen på 1700- och 1800-talet. Nostalgiavdelningen består av många historiska objekt såsom en inredd gammal skolsal med flera tillhörigheter.

 • Båtturer till ön Anholt

  Under juni, juli, och augusti kör Tunaclipper utflyktsturer till Anholt. Man kan boka plats för 1-12 personer på dessa turer som avgår juni: varje söndag; juli,augusti: varje måndag, onsdag, och söndag. Tunaclipper kan också hyras av grupper (max 12 personer) för utflyktsturer till Danska ön Laesö.

 • Båtturer till Vendelsö

  Ulf kör varje dag mellan Stavder Hamn och Vendelsö under sommarhalvåret mellan 8.00 och 19.00. Man kan boka egna tider, gärna någon dag innan, och avboka på morgonen, om det skulle vara dåligt väder. På Vendelsö finns möjlighet till bad, krabbfiske vid bryggan, moderna utedass och en sjöbod med bord, bänkar och grill. Det finns också ett vandrarhem där man kan bo över natten. Vandrarhemmet Ludvigs gård har anor från slutet av 1800-talet. Här bor man enkelt men i hemtrevlig miljö. Här kan man sitta i trädgården under äppelträden, bada vid bryggan eller gå på upptäcktsfärd.

 • BounceCamp

  BounceCamp är en trampolinpark för spontanidrott i Träslövsläge strax utanför Varberg. Här finns en trampolinpark med 5 st trampoliner och en stor foampit. Här jobbar de med ett drop-in koncept där man får komma och träna, leka, hoppa och ha roligt.

 • Idrottsrådet

  Rådets syfte och primära uppdrag är att i övergripande strategiska frågor vara idrottsrörelsens språkrör i dialogen med Varbergs kommuns Kultur och Fritidsförvaltning i ärenden och frågor som berör idrotten.

 • Pligrimsvandringar Sv Kyrkan.

  När missionärerna kom till Halland i slutet av 800-talet höll de sina predikningar på folkets vanliga samlingsplatser under bar himmel. Alla dop fick ske i källor innan kyrkorna blev byggda. Än idag kan man hitta dopkällor och helgonkällor nära kyrkorna. Pilgrim Halland, går från Fjärås kyrka i norr till Hallandsåsen i söder.

 • Bockstens mosse.

  Här begicks ett mord på 1300-talet, med västvärldens bäst bevarade medeltidadräkt - på Bockstensmannen som finns på Varbergs Fästning. Åk dit via Cykelspåret eller med bil, de finns en stor tavla som informerar och en stig in till platsen. Njut av historiens vingslag!

Showing 3 Upplev o Föreningar 1-20 of 188